Uitslag open water 25 augustus 2007 in Tilburg

Zaterdag 25 augustus werd in Tilburg de derde open water wedstrijd in de strijd om de Brabant-bekers verzwommen.

Sandra Schellekens mocht om 10.00 uur als eerste starten namens Neptunus '58. Ze zwom de 10 kilometer vrije slag, die gold als zowel Nederlandse als Brabantse Kampioenscheppen. Vorig jaar moest ze nog voortijdig (na bijna 9 kilometer) het water verlaten wegens onweer, maar dit keer was het stralend weer. Ze finishte na 2 uur, 47 minuten en 59.05 seconden. Dit is zo'n 8,5 minuut sneller dan in 2005, toen ze voor het eerst deze afstand zwom. Sandra behaalde hiermee een bronzen medaille in de strijd om de Brabantse titel en werd 8e van Nederland.

In de tussentijd werden ook de andere nummers verzwommen. Op de 500 meter schoolslag bij de junioren gingen Mark en Elke Schellekens en Anouk van Lokven het water in. Mark werd bij de jongens 5e en behaalde bijna de volle punten voor de Brabantbeker. Bij winst zondag in Oosterhout kan hem deze prijs bijna niet meer ontgaan. De eindtijd van Mark was 8.09.95, weliswaar boven zijn snelste tijd, maar 12 seconden sneller dan ooit in Tilburg. Zijn zusje Elke zwom voor het eerst onder de 10 minuten, door 9.43.11 te laten klokken. Dit was goed voor de 15e plaats. Anouk heeft last van een enkelblessure en finishte als 24e in 10.51.31.

Bij de allerjongsten, de minioren tot en met 9 jaar, werd Isa vd Ven 11e in 5.27.48. Dit was maar liefst meer dan een volle minuut sneller dan haar vorige beste tijd, gezwommen op 14 juli in Wijk en Aalburg.

Daarna volgden Mark en Elke weer, maar dan op de 1000 meter vrije slag. Mark zwom voor het eerst onder de 14 minuten; met 13.50.46 werd hij 13e. Elke zwom met 17.34.01 de 28e tijd, maar was wel 1 minuut en 40 seconden sneller dan vorige keer in Tilburg.

Linda Schellekens en Jet vd Bersselaar zwommen diezelfde afstand, maar dan bij de dames. Linda werd 15e met 14.28.68, 8 seconden boven haar snelste tijd ooit, maar meer dan een minuut sneller dan ooit in Tilburg. Jet bleek in supervorm: het ging al meteen vanaf de start lekker voor haar gevoel en dit resulteerde dan ook in een zeer snelle eindtijd. Haar vorige 'pr' stond op 18.17, maar in Tilburg liet ze 16.50.27 klokken! Dit betekende de 33e plaats.

Frank Hovenier nam deel aan de zwemloop. Eerst zwom hij 500 meter (9 minuten en 21 seconden) en vervolgens liep hij nog 5 kilometer (27.54). Dit resulteerde in een eindtijd van 37.15, goed voor de 5e plaats in de categorie heren 18+.

Daarna zwommen Linda, Sandra en Jet de 500 meter schoolslag tijdrace. Dit was voor Jet de eerste keer dat ze een tijdrace zwom. Ze eindigde als 16e in 10.42.47, 15 seconden sneller dan ooit. Sandra gebruikte deze afstand om uit te zwemmen van de 10kilometer en zwom 20 seconden sneller dan in Oss bij haar debuut op deze afstand. Met 10.15.55 eindigde ze 1 plaats boven Jet. Linda werd 7e in 9.09.68. Ze was iets langzamer dan in Oss.

De meisjes minioren tot en met 12 jaar zwommen de 500 meter vrije slag. Zoë Hellings werd de snelste van Neptunus '58: met 9.19.85 (7 seconden sneller dan ooit) werd ze 21e. Lara vd Ven eindigde een plaats onder haar. Zij was met 9.20.45 een halve minuut sneller dan twee weken geleden in Heerjansdam. Demi van Os werd 30e bij haar debuut op de vrije slag, want in Oss zwom ze nog de 500 meter schoolslag. Ze bleef net boven de 10 minuten: 10.10.40.

Als laatste zwommen de masters de 1000 meter schoolslag. Arno van Os werd 7e in de categorie 35+ met 23.23.68. Dit is 12 seconden sneller dan de vorige keer. Marios vd Bersselaar eindigde als 8e bij de heren 45+ in 26.02.35 en was daarmee 4 seconden sneller dan vorig jaar. Hij werd vlak voor de finish ingehaald door Miranda vd Ven, die later gestart was. Zij behaalde met haar 21.51.94 (maar liefst een halve minuut sneller dan 2 weken geleden) de 3e plaats (én een beker) bij de dames 35+.